Kezdődhet a 710-es főút meghosszabbítása

iho   ·   2018.02.13. 21:15
M71_kicsi

Az új beruházás során a 710-es főutat a M7-es autópályáig új útszakasszal hosszabbítják meg. A 7,3 milliárd forintból megvalósuló projektből közel két kilométernyi új útszakasz, egy külön szintű csomópont, mintegy három kilométer hosszú besoroló sáv, egy körforgalom, valamint egy kerékpáros felüljáró épül.

A NIF Zrt. közleménye szerint az útépítést az indokolja, hogy a 2008-ban átadott, tizenhét kilométer hosszú 710-es főút (a 71-es úttal párhuzamosan) elkerüli ugyan Balatonfűzfő, Balatonkenese és Balatonakarattya településeket, ám nem épült ki az M7-esig, ehelyett visszavezették Balatonakarattyára.

Új út épül a 710-es déli végpontjából az M7-esig. Így jelentősen csökkenthet a nyári csúcsforgalomban a torlódás a területen (Illusztráció: Magyar Építők)

Nyári időszakban az M7-es autópálya ezen szakaszán rendszerint feltorlódnak az autók, hiszen a Balaton északi partjára tartó forgalom itt jön le az autópályáról. A fejlesztésnek után a forgalom a 71-es út helyett a nagyobb kapacitású 710-es főútra tud közvetlenül felhajtani, a torlódás így várhatóan kisebb lesz. További dugókat okozott a nyári időszakban a vasárnap délutáni forgalom a 710-es út azon szakaszán, amely a 71-esbe beletorkollik, a fejlesztés ezt is kezeli.

A kivitelező a Hazai Építőgép és a Duna Aszfalt lesz.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.