Kiírták a közbeszerzést a 3-as metró középső és déli szakaszának felújítására

MTI   ·   2018.02.06. 16:50
80merrto

A dokumentáció szerint a pályázatokat március 6-áig kell beadnia a jelentkezőknek, a beruházást 16 hónap alatt kell végrehajtani, de a szerződés meghosszabbítható. Becsült árat a BKV nem tüntetett fel. A 3-as metró felújítása ősszel kezdődött meg, november 4-étől emiatt az északi szakaszon, a Lehel tér és Újpest-központ között pótlóbuszok közlekednek egész nap. Tarlós István főpolgármester január végén arról számolt be, hogy várhatóan decemberben kezdődhet el a szakasz felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadás-átvételi eljárása. A vonal északi szakaszán folyamatosan bontják a jobb oldali vágányokat, az ideiglenesen megmaradó másikon zajlanak az építkezéssel összefüggő szállítások.

Népliget állomás (fotó: Vörös Attila)

Az állomások felújításáról szólva azt közölte, hogy folynak az akadálymentesítést szolgáló liftek építését megelőző közműkiváltások, a burkolatok, lépcsők, kábelek bontása, a transzformátorok, szellőzőberendezések kiszállítása. A középső és déli szakasszal kapcsolatos szerződéskötés az eredményes eljárások esetén júliusban várható. A dokumentumok az európai közbeszerzési értesítőben jelentek meg kedden.

A metró északi részének a felújításához tavaly november hatodikán kezdtek neki, legalábbis a teljes vágányzár ekkor lépett életbe. Nemrég pedig megmutattuk, most hogy áll a munka, illetve a már ismert látványterveket is elemeztük. A metrófelújításhoz kapcsolódó cikkeinket erre a linkre kattintva tudják áttekinteni!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek