Szeretettel köszöntjük a Lehel téri végállomáson!

iho/vasút   ·   2017.11.06. 08:03
m3_metropotlas_busz0

13:35 Még egy fontosság Attilámtól: „A nap hőse a Főkert Zrt., aminek a metrópótlás első reggelén jutott eszébe levágni a buszsávba lógó gallyakat. Kínzó kérdés: a korábbi hétvégéken még nem lógtak be? Vagy ők csak a virágokkal foglalkoznak és senkinek nincs fogalma a világban zajló egyéb dolgokról?”

(fotók: Vörös Attila)

9:47 A hivatalos kommunikáció: Átlagosan 45 másodpercenként indulnak a 3-as metrót kiváltó járatok a reggeli időszakban – mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató szerint elegendő sofőr és jármű áll rendelkezésre a 3-as metró kiváltására annak felújítása alatt. Akik azt mondják, hogy sűrűbben kellene indítani reggelente a járműveket, nem értenek a közlekedés szervezéséhez – értékelte az igazgató. Emlékeztetett, nem csak buszokkal, de villamosokkal is pótolják a kieső metrót. Ez utóbbiak a metró utasainak tíz–húsz százalékát képesek elszállítani.

A szerelvények helyett a következő egy évben munkanapokon 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-központ között, esténként és szombat-vasárnap pedig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek.

9:44 Attilám újabb megfigyelése: „Ja, és nulla biciklist látok...”

9:26 Kommentelő mondja: „Egy érdekes, a nagyközönségnek nem feltűnő jelenség. Budapest, III. kerület, Pók utcai lakótelep. Soha nem látott áradat a lakótelepen keresztül kasul. Úgy látszik, az az iránymutatás, hogy a Budára tartók már az M0-ás hídon menjenek át Pestről, megfogant.”


9:21 Attilám jelenti: „Nincs itt semmi látnivaló, lámpaváltásonként átlag két busz jön. Sokan vannak de nem tragikus a helyzet, bőven elmegy szvsz.”

 

Korábban írtuk:

Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti utazásra a BKK elsősorban a metrópótló autóbuszokat, a metrópótlásban is résztvevő, a Lehel térig közlekedő 12M és 14M villamost, valamint a metró egyes állomásait érintő, azonban a megnövekedő forgalmú Váci utat elkerülő buszjáratok igénybevételét ajánlja. A metró, valamint a metrópótló busz vagy a metrópótló villamos közötti átszállás esetén az utasoknak nem kell új jegyet érvényesítenie. A www.bkk.hu/m3felujitas oldalon a BKK térségekre bontva nyújt utazási ajánlatokat a belváros minél gyorsabb elérésére.

Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti metrószakaszon kizárólag alacsonypadlós, csuklós metrópótló buszok közlekednek, amelyek a lezárt metróállomásokat érintik. Egyes pótlóbuszokkal – az Újpesti lakótelep jobb kiszolgálása érdekében – nem Újpest-Központig, hanem egészen az Árpád Üzletházig lehet utazni. A pótlóbuszok gyorsabb haladását, előnyben részesítését a teljes vonalon forgalomtechnikai módosítások – például buszsáv – segítik majd, továbbá egyes végállomásokon és fontosabb csomópontokban esetleges torlódások vagy járatsűrítési igények esetén forgalomba állítható tartalékbuszok is várakoznak majd. A pótlóbuszok a rendelkezésére álló közúti kapacitás maximális kihasználásával a csúcsidőben rendkívül gyakran, átlagosan 45 másodpercenként indulnak majd. Fontos tudni azonban, hogy forgalmukra a városi felszíni közlekedés sajátosságai is hatással lesznek, azaz menetidejük a metróéhoz képest megnövekszik.

Mindez a BKK hivatalos közleménye. Kollégáink folyamatosan jelentkeznek a való életből, drukkolunk, hogy a föntiekből minél több minden így megvalósuljon!

A két BKK-s illusztráció nagy méretben is letölthető:

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek