Alig másfél hónap elteltével felmentették a Szlovák Vasutak vezérigazgatóját

Korcsmáros Gábor   ·   2023.11.09. 16:45
Ta3

Ficóék is a maguk kádereit helyezik a bizalmi tisztségekbe.

Az újonnan felállt szlovák kormány nem sokáig tétlenkedik a minisztériumi háttérintézmények és állami vállalatok vezetői posztjainak betöltésével. Miután a hét elején távozott a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) és a Közkikötő (Verejné prístavy a.s.) igazgatója, ezúttal a Szlovák Vasutak (ŽSR) vezetőjét cserélték le. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint ugyanis a vasútvállalat igazgatótanácsa legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a ŽSR új vezérigazgatója Alexander Sako lesz. A ŽSR a pályavasúti üzletággal foglalkozik, üzemeltetője és karbantartója a vasúti hálózatnak. Alexander Sako a minisztérium szerint tapasztalt vállalatvezető, volt már igazgatósági tag a Szlovák Gázműveknél (SPP) és a Pozsonyi Közlekedési Vállalatnál (DPB) is. 

Az új vezérigazgatót ifj. Jozef Ráž (az ismert Elán pop rock banda frontemberének, Jožo Rážnak a fia), az új szlovák közlekedési miniszter nevezte ki. Elődje, Radoslav Štefánek alig másfél hónapot töltött a vállalat vezérigazgatói székében. Alexander Sako egyébként Denisa Sakovának, a jelenlegi gazdasági miniszternek a volt férje. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek