Kiszolgálás az Egis iparvágányán

Vörös Attila   ·   2018.01.12. 18:48
88_egis

Rövid, de hangulatos iparvágány köti össze az Egis gyógyszergyárat Rákos vasútállomással. A gyár vasúti forgalma elég csekély, hetente néhány tartálykocsi fordul meg az üzemben. Az Egisnek két mozdonya van, egy Bobó (449 110) és egy A26-os (269 053) kisdízelre számíthatnak. Mindkét tolatógép aktív és dolgozik is a gyáron belüli tolatások alkalmával, valamint a kocsik Rákosra továbbításakor. A leggyakoribb esetben egy-két tartályból álló vonatokat inkább az A26-os szokta húzni, de ha ritkán több kocsi is összejön, akkor beröffentik a Bobót. Ha aznap van vasúti kiszolgálás az Egisben, akkor reggel nyolc óra körül lehet számítani a mozgásra az iparvágányon.

Két kocsival tért vissza az A26-os a gyógyszergyárba. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból

Szerdán az Egis A26-osa egy kocsit húzott ki a gyárból Rákos állomásra, ahonnét két másik tartályt vitt vissza. Pénteken pedig három kocsit kellett átvinni a gyárból a MÁV állomásra, úgyhogy előkerült a Bobó. Neki a visszaútra nem volt fuvarja, így magában döcögött haza az Egisbe.

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek