Kitűnő bizonyítványért még az EC is megáll!

iho   ·   2017.07.05. 11:15
00kicsi

A cseh nebulók bizonyítványosztásának napján, június 30-án történt (bizony, ott rövidebb a nyári vakáció), hogy egy diák Pardubice állomáson felszállt a Budapestre közlekedő Jaroslav Hašek Eurocityre. Česká Třebováig utazott volna – ha a vonat menetrend szerint megállna ott. Mit volt mit tenni: a jegyvizsgálóhoz fordult, aki értesítette a menetirányítókat, menetrenden kívüli megállás várható, mert – a gyereknek színjeles lett a bizonyítványa, és igazán megérdemli!

(képünk illusztráció)

A hírek szerint a diák biztonsága érdekében cselekedtek így, mert ha a következő állomáson, Brnóban száll le, onnan több órát vett volna igénybe az oda- és visszautazás, egyes-egyedül. Monika Bezuchová, a Cseh Vasutak szóvivője szerint nemcsak hogy késést nem okozott a menetrenden kívüli megállás, de a vonat még két perccel korábban is érkezett (ezek szerint bőven van tartalék a menetrendben) – írja a zpravy.aktualne.cz portál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek