KMSZ: nincs sofőr, érdemi fizetésemelés kell!

iho/közút   ·   2016.09.19. 13:55
soforill0

A szakszervezeti szövetség egyes foglalkozási csoportoknál hároméves ütemezéssel ötven százalékos jövedelem-fejlesztést is indokoltnak tart, figyelembe véve a magyarországi bérfejlesztési dinamikát és a volános keresetek érzékelhető elmaradását a nemzetgazdasági keresetekhez képest.

A KMSZ azt javasolja, hogy októberben kezdődjenek meg a bértárgyalások, és az egyeztetéseken a tulajdonos, azaz a szaktárca vagy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő képviselői is vegyenek részt.

Az érdekképviselet úgy véli, hogy bérigényüket alátámasztják a Központi Statisztikai Hivatal adatai, amelyek szerint 2015 első fél éve és 2016 első fél éve között a keresetek a nemzetgazdaság nagyobb munkáltatóinál 10,5 százalékkal, az iparban 8 százalékkal, míg a Volán társaságoknál alágazati szinten csupán 2,9 százalékkal emelkedtek.

Hangsúlyozták: a komolyabb bérfejlesztést a kritikussá váló munkaerő-helyzet is indokolja, hiszen már most súlyos buszvezető-hiány van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek