Kombájnszállító kamiont gázolt egy szlovák Búvár

iho   ·   2015.11.04. 17:07
400px_buvar_baleset

Kombájnszállító kamionnal ütközött a Homonnáról Kassán, Zsolnán és Ostraván át Prágába tartó R442-es számú Bohemia nemzetközi gyorsvonat a Kassához közeli Nagymihály (Michalovce) közelében, a 191-es számú vasútvonalon november harmadikán az esti órákban. A baleset következtében a szerelvényt továbbító 757 004-es remot Búvár kisiklott, vezetőfülkéje súlyosan rongálódott, a mozdonyvezető életét vesztette. Az utasok közül senki sem sérült meg. A kamion és a kombájn roncsai az egyik hálókocsit is felhorzsolták – számol be a Railpage.net.

A kombájnt szállító kamion alacsony hasmagasságú félpótkocsija fennakadt a síneken az útátjáró egyenetlensége miatt. A sofőr hiába próbált jelezni a mozdonyvezetőnek, már késő volt.<br>(fotók: Railpage.net)

Nem hivatalos információk szerint a lengyel kamionos még azelőtt hajtott az átjáróra, mielőtt az pirosat jelzett volna, és lezáródtak a sorompók, viszont az egyenetlen úttest miatt az alacsony rakodóterű pótkocsi pont a két sorompó között akadt fenn. A sofőr kiszállt, és ahogy tudott, jelzett a vonatnak, de a sűrű köd miatt már nem tudta elkerülni a karambolt.

Egy héten belül ez a második halálos baleset, a cseh/szlovák vasúton: október 30-án Észak-Csehországban tehervonatok ütköztek össze, ott is életét vesztette egy mozdonyvezető.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek