Könnyű repülés Amszterdamba...

iho   ·   2017.02.07. 11:15
cim

Stílszerű tulipános festés, a célállomással (fotók: Budapest Airport)

Megérkezett az év első új járata Budapestre: az easyJet február 6-ától elérhető amszterdami útvonala már a nyolcadik desztináció a légitársaság Budapestről induló járatainak kínálatában – adja hírül a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A legnagyobb brit diszkont légitársaság nagy ütemben bővíti budapesti hálózatát: mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a tavalyi két új úticél – Velence és Lyon – után ismét új járatot hozott a magyar fővárosba. Az easyJet Airbus A320 típusú gépe hetente háromszor szállít utasokat Budapest és a holland nagyváros között.

A járat a téli menetrend ideje alatt heti háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken indul Budapestről, mindegyik napon 10 óra 35 perckor, és a kevesebb, mint két és fél órás menetidőt követően 12:55-kor landol Hollandia központi repülőterén, a Schipholon. Innen mindössze húsz perc alatt elérhető Amszterdam belvárosa.

A személyzet, a BA és az easy képviselőivel és az amszterdami élet rekvizítumaival

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója elmondta: „Az easyJet új járata remek kiegészítése a budapesti kínálatnak, hiszen ez diszkont árú légi összeköttetés a magyar főváros és a holland nagyváros között. Az easyJet szolgáltatása új utazóközönséget céloz meg, válaszul a Budapest–Amszterdam-járattal kapcsolatban felmerült növekvő – 2016-ban a korábbi évhez képest huszonhat százalékkal magasabb – igényre.”

Ez a növekedés egyáltalán nem meglepő, hiszen Amszterdam üzleti szempontból fontos úticél, emellett kiemelkedő európai kulturális központ számos színházával és múzeumával, köztük a Rembrandt múzeummal és a Van Gogh múzeummal. Irodalomtörténeti jelentősége mellett – Anne Frank itt írta híres naplóját - Amszterdam a csatornákkal szabdalt városkép és az egyedi hangulat miatt is népszerű a turisták körében.

Az első easy-utasok utasok Schiphol felé

William Vet, az easyJet Benelux államokért felelős kereskedelmi vezetője is bizakodó az új útvonal jövőjével kapcsolatban: „Nagy örömmel üdvözöljük az easyJet első Amszterdam–Budapest-járatát. Az egész évben üzemelő járattal holland és magyar turisták, valamint üzleti utasok repülhetnek megfizethető áron a két város között, azok központi repülőtereit használva. Így már nyolcra nőtt az easyJettel Budapestről közvetlenül elérhető európai városok száma: London Gatwick, Berlin Schönefeld, Párizs Charles de Gaulle, Lyon, Basel, Genf és Velence is elérhető a magyar utasoknak. Magyarország népszerűsége a holland turisták körében egyre nő, ezért holland oldalról is bízunk az útvonal sikerében.”

Mindeközben az easyjet nyilvánosságra hozta januári forgalmi adatait, a számok azért érdekesek, mert a jelek szerint a nem túl derűs időjárás ellenére nőtt az utazási kedv a társaság hálózatában: a tavaly hasonló időszakhoz képest a bővülés 1,2 százalék, azaz 46 ezer plusz utas, a teljes forgalom pedig januárban 4 millió 745 ezer utas volt.

A torta megint hozta a szükséges szimbólumokat

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek