Konténervonat Németország és Bulgária között

iho   ·   2015.02.17. 18:45
00kicsi

A bolgár Rusze és a németországi Nürnberg között hetente egyszer, minden irányban rakottan közlekedő konténervonatban számos megrendelő áruját fuvarozza a DB Schenker Rail Hungária Kft. a magyarországi szakaszon. A vonatot Kürtös állomásán a DB Schenker Rail Romaniától veszi át, és a szintén a DB Schenker Rail résztulajdonában lévő Lokomotionnak adja át Hegyeshalomban. A bolgár szakaszt is a DB Schenker Rail szolgálja ki.

(fotó: Hegedűs Tamás)

A sikeres járatnyitás előzményeként még tavaly a IV. számú Transzeurópai Szállítmányozási Folyosó részét képező, Vidin és Calafat településeket összekötő Új Európa híd hivatalos megnyitását követően közös továbbképzést szerveztek a DB Schenker Rail Bulgaria és DB Schenker Rail Romania mozdonyvezetőinek. A továbbképzés során a létesítmény, az új híd vasúti vonzáskörzetében érvényes munkavégzésre vonatkozó szabályok voltak a középpontban. A kivétel nélkül sikeresen vizsgázó résztvevők – négy-négy román illetve bolgár vezér – megismerhették többek között az új román vonatbiztosító rendszer működését is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek