Körforgalomként használható körforgalom

iho/közút   ·   2017.10.16. 11:15
25-os_korforgalom0

Megszűnt a 25-ös számú főúton átépített körforgalmú kereszteződésben kialakított ideiglenes forgalomterelés, mától már a csomópont valamennyi ágát használhatják az autósok, ennek köszönhetően felgyorsult a közlekedés Egerszalók és a Kőlyuk út (K2 j. út) irányába is. Az idén májusban elindult kivitelezés keretében megvalósul M25 autóút északi üteme, és ahhoz kapcsolódó beruházásaként megépül az andornaktályai elkerülő, valamint megvalósul az 252-es számú főút rekonstrukciója is.

(fotók: NIF Zrt.)

A vállalkozó folyamatosan végzi az ideiglenes forgalomterelések, közlekedő és szállító utak kiépítését, ellenőrzését és karbantartását. Az elmúlt hónapokban az M25-ös északi ütemén a főpályán és a csomópontokban is zajlottak a földmunkák, humuszolás, töltés- és áteresz-építés. Ezeken túl többek közt gázvezetékek, kőolaj, kőolajtermék szállítóvezetékek bontási és kiváltási munkálatai is folyamatban vannak.

A 2502-es számú úton a főpályán magastöltés építése és árokburkolat készítése zajlik, a körforgalom továbbépítését, valamint az aszfaltozási munkálatokat végzi a vállalkozó. Az Eger-patak híd alaptest betonozása és a hídfő vasszerelése, és a vasút feletti híd cölöpözése megkezdődött. A 252-es számú főúthoz kapcsolódóan szintén a töltés-, védőréteg- és szegélyépítését végzik, és az aszfaltozási munkákat követően a megtörténik a rézsűrendezés, valamint a Városi út, vízfolyás feletti híd befejező munkálatai: szegélygerenda készítése, mederburkolás zajlanak. A következő hetekben közműkiváltási munkálatokat, út- és közvilágítás építését végzik, valamint a burkolati jelek felfestése, KRESZ-táblák elhelyezése is folyamatban van, a Kőlyuk út (K2 j. út) mellett kiépülő gyalog és kerékpárút védőkorlátok elhelyezése is megtörténik.

A fejlesztésnek köszönhetően 2018 nyarára az érintett települések tehermentesülnek a naponta áthaladó forgalom zajától, a környezeti ártalmaktól és a tranzitforgalom jelentette balesetveszélytől is. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek