Kormányünnep Polgáron

Istvánfi Péter   ·   2012.10.01. 08:40
00

A háromnapos rendezvénysorozat idei fő témája a 200-as Ikarus-család volt, idén van ugyanis a negyvenéves évfordulója, hogy a típuscsaládot gyártani kezdték. Ennek köszönhetően rekordszámú jármű érkezett a találkozóra ebből a szériából, de szép számmal képviseltették magukat a „régiségek” is, illetve pár kocsival a 300-as és 400-as család tagjai is. Idén sem maradtak el a szokásos „nagyvasak” és örvendetes módon sok oldtimer és youngtimer személyautó is csatlakozott a rendezvényhez.

Az első napon, szeptember 14-én pénteken szakmai napot tartottak a szervezők. Ennek keretében az érdeklődők először a debreceni MJT-hez látogattak el, majd Nyíregyházán tekintették meg a helyi kisvasút telepét.

A találkozó fő napján, szombaton reggel egy rövid megnyitót követően az összes jármű egy látványos felvonulás után bevette a Archeoparkot. A fotósoknak itt lehetősége volt az egymás mellé beállított járműveket sorra lefotózni, igaz, az égiek nem fogadták a kegyeikbe a buszrajongókat, így folyamatosan esett az eső. Délben látványos gyorsulási versenyt tartottak a közeli ipari park szervizútján.

Délután pedig a szomszéd bevásárlóközpont parkolójában ügyességi versenyben mérhették össze a tudásukat a buszvezetők. A versenyek fáradalmait egy fakultatív kiránduláson lehetett kipihenni, amelynek keretében három busszal és a Csepel tűzoltóautóval Folyás településre látogattak el.

A rendezvény záró napján a szálláshelyek elhagyása után néhányan még egy rövid kirándulást tettek Tiszacsegére.

Az időjárás idén nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, de a hangulaton ez egy cseppet se látszott<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(a külön nem jelölt felvételeket Bokor Győző Péter készítette)

Ugyan az időjárás nem mindig a legbarátságosabb arcát mutatta, de így is jó hangulatban telt el a három nap.

Kapcsolódó hírek