Koronavírus tesztközpont nyílt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

iho/repülés   ·   2020.12.19. 12:00
00_bud_covid_centre

A Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol bárki – nem csak utasok – kérheti PCR vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését.

A koronavírus tesztközpont 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon található. A szolgáltatást bárki igénybe veheti, de különösen nagy segítséget jelenthet az érkező, de akár az induló utasoknak is. A PCR tesztet mától időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24–48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. A szűrőállomáson antigén gyorsteszt elvégzésére is van lehetőség, amelynek eredményéről a tesztelést követő 15–20 percben, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt.

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges, amelyet okostelefonja vagy számítógépe segítségével bárki elvégezhet. Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát. A repülőtér-üzemeltető a tesztközpont előtti váróterületen sorszámhívókat helyezett ki, amelyeknek köszönhetően a várakozás kényelmesebb körülmények között, a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül valósulhat meg. A regisztráció során a felhasználó online kifizetheti a PCR teszt összegét – a hatóságilag meghatározott 19 ezer 500 forintot –, elősegítve a gördülékenyebb ügyintézést.

„Már a koronavírus-járvány európai megjelenésétől kezdve minden óvintézkedést bevezettünk az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelme érdekében. Az EASA által is kiadott protokollnak megfelelően folyamatos fertőtlenítő takarítással és a szociális távolságtartás elősegítésével biztosítjuk, hogy a repülőtér egészségügyi szempontból is biztonságos környezet legyen” – mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Kiemelten fontos volt, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri COVID tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.”

A repülőtér-üzemeltető szakértők bevonásával alakította ki a tesztközpontot, és tender útján választotta ki a többéves tapasztalattal rendelkező Universal Medical Hub egészségügyi szolgáltatót a szűrések elvégzésére.

„A privát egészségügyi ellátás egésze óriási változáson megy keresztül Magyarországon. Ebben a jelenleg is zajló átalakulásban még erősebben jelenik meg az a piaci igény, hogy magánszolgáltatóként ügyfélcentrikus kiszolgálásban részesítsük a pácienseket” – mondta Molnár Gábor, a Universal Medical tulajdonosa, ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A Universal Medical Hub csaknem tizennégy éves tapasztalatával egy olyan európai színvonalú kiszolgálási rendszerben működik, ahol a páciens nem csak a szavak szintjén az első. Ezáltal a legjobbat adhatjuk azoknak, akik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végeztetnek COVID-19 tesztet.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek