Korszerűbb lett az utastájékoztatás a Déliben

iho/vasút   ·   2019.02.14. 13:29
400px_budapest_deli_lcd_kijelzo

Még több helyről tájékozódhatnak az utasok a Déli pályaudvaron, miután a jelenlegi vizuális utastájékoztató rendszer kiegészült három nagy méretű LCD-monitorral. A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat használókhoz.

Három nagy méretű, vandábiztos LCD-kijelzővel bővült a Déli pályaudvar utastájékozató rendszere (fotó: MÁV)

A monitorok jelenleg még csak tesztüzemben működnek, az induló vonatok összesítő kijelzését jelenítik meg. Február 26-ától azonban már alkalmasak lesznek a váratlan vasúti eseményekről szóló tájékoztatók megjelenítésére is. Az új berendezések rendkívüli események esetén az utasok bővebb és folyamatos vizuális tájékoztatását szolgálják. Az új kijelzőkön áttekinthetőbben jelennek meg az információk a menetrendi változásokról és az egyes események miatti hosszabb menetidőkről. Normál üzemben, alapbeállításként a monitorok a vonatok indulási idejét és vágányát mutatják.

Várhatóan két-három hónapon belül ugyanilyen utastájékoztatási monitorokat telepítenek a Nyugati pályaudvarra, valamint Zugló és Kőbánya alsó megállóhelyekre. A MÁV a Keleti pályaudvaron található nagy utastájékoztató táblákat is korszerűbb, színes LED-falakra tervezi lecserélni a közeljövőben. A vasúttársaság Szolnok, Vecsés, Monor és Pilis állomásokon is fejleszti az utastájékoztatási rendszert, és utasinformációs pontok kialakítására is számítani lehet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek