Korszerűsítenék a Plovdiv–Burgas vasútvonalat

iho/vasút   ·   2017.12.22. 16:15
400px_bdz_teher

A 195,4 millió leva, vagyis 99,9 millió euró (31-32 milliárd forint) értékűre becsült közbeszerzésre 2018. március 1-jéig adhatják be pályázataikat a jelentkezők. A tender a 293 kilométer hosszú vonal mentén található vasútállomások jelző- és telekommunikációs berendezéseinek megtervezését és kiépítését, valamint az utastájékoztató rendszerek és irányítási pontok megvalósítását foglalja magába. A munkálatokkal négy év, vagyis negyvennyolc hónap alatt kell elkészülni – írja a Railway Pro.

Korszerűbbé válhat a Plovdivot a Fekete-tenger partján fekvő Burgasszal összekötő vasútvonal jelző- és telekommunikációs rendszere (illusztráció: Railway Gazette)

Bulgária az elmúlt időszakban több fontos vasútfejlesztési projektet is elindított. 2015-re megújult a Plovdivot Dimitrovgradon át a törökországi Kapikuléval összekötő, jelentős tranzit-teherforgalmat kezelő vasútvonal. Görögországgal pedig új vasúti folyosót építenének ki, vasúttal összekötve a görögországi Szalonikit, Kavalát és Alexandrupoliszt a bulgáriai Burgasszal, Várnával és Ruszéval, hatékonyabbá téve ezzel a közúti, vasúti, folyami és tengeri szállítást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek