Kötelező lesz jegyet árulni a buszvezetőknek

iho   ·   2013.11.11. 15:58

Eddig csak a gombamód szaporodó elsőajtós felszállísi rendű járatokon kellett a buszvezetőknek jegyet árusítani, november 16-tól a BKK az összes járatra kiterjesztené a rendszert.

A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) a Népszabadsághoz eljuttatott közleményében kifejtette: nincsenek meg a jegyárusításhoz a technikai feltételek, a buszvezetők az utasokhoz közel, nem eléggé védett helyen kezelik a pénzt, és kassza híján a zsebükben vagy a pénztárcájukban kénytelenek tárolni a bevételt. A sorban állás a menetjegyért a metenrendszerűséget ronthatja, főleg, hogy akadhat, aki számlát is kér a váltott menetjegyért.

A BKK illetékesei ígéretet tettek: megfontolják a kompenzáció lehetőségét, és szakmai csapatot állítanak fel a menetrendek átvizsgálására. A nemes Gábor szakszervezeti vezető által felajánlott együttműködésre azonban nem reagáltak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek