Közel másfélmilliárd forinttal nőtt tavaly a BKK menetdíjbevétele

MTI   ·   2020.02.19. 12:00
metropot69

A BKK szerdai közleménye szerint az eseti jegyekből származó bevételek egymilliárd forinttal nőttek egy év alatt: 2019-ben 18,9 millió vonaljegyet vásároltak, helyszínen váltott jegyekből 1,2 milliót, átszállójegyből majdnem félmilliót, gyűjtőjegyből pedig 2,3 millió tíz darabos tömböt értékesítettek.

A 100E autóbuszra érvényes repülőtéri vonaljegyekből majdnem két és fél milliót adtak el tavaly, vagyis mintegy 800 ezerrel többet, mint 2018-ban. A repülőtéri vonaljegyből származó bevétel tavaly meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

Tovább nőtt a BKK jegybevétele 2019-ben, a reptéri 100E járatra közel két és félmillió jegyet adtak el (fotó: Bohus Dávid)

A napijegy típusú termékekből 2019-ben 4,7 milliárd forint bevétel származott, 400 millióval több, mint 2018-ban. Ezen belül a Budapest 24 órás jegy számít a legnépszerűbb terméknek 1,4 millió jeggyel és 1,8 milliárdos bevétellel. Ezt szorosan követi az 1,1 milliárdos forgalmat generáló háromnapos jegy, több mint 300 ezer eladott darabszámmal.

A hetijegy-értékesítés mértéke érdemben nem változott az előző évihez képest, az ebből származó bevétel megközelítőleg 900 millió forint. Havi és félhavi (15 napos) bérletekből csaknem négy és fél milliót adtak el 2019-ben. Ebből származik az összbevétel fele, mintegy 33,4 milliárd forint. Ezeknek az értékesítése azért is nőtt, mert a helyi bérletre felhasználható cafeteria adózásának kedvezőtlen változása után egyre kevesebb éves bérletet vásárolnak a munkáltatók.

A tanulóbérletek eladása érdemben nem változott, 7,2 milliárd forint bevétel származott belőlük. A nyugdíjasbérletek bevétele (az előző évhez képest közel húsz százalékos, demográfiai okokból és a nyugdíjkorhatár változásából adódó csökkenéssel) 1,2 milliárd forint.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.