Közlekedési rend a miskolci vonalon

iho/vasút   ·   2012.05.13. 10:52

A szombati tehervonat-siklás következtében Máriabesnyőnél jelentősen megrongálódott a felsővezeték-hálózat és a vasúti pálya. A jelentős késések elkerülése érdekében a vasúttársaság a Budapest-Keleti és Hatvan állomások között közlekedő személyvonatok utasait Gödöllő és Aszód állomások között vonatpótló autóbuszokkal szállítja el. A buszok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest és Eger között közlekedő sebesvonatok helyett Gödöllő és Aszód között szintén vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatok Budapest és Hatvan állomás között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az intézkedések ellenére is van három órán felüli késés. A Dália IC 193 perce mellett a többi piros pötty csupány 70-80 perces késést mutat<br>(forrás: http://vonatinfo.mav-start.hu/)

A 80-as számú vonalon az Intercity vonatok és a Budapest és Miskolc, valamint a Budapest és Sátoraljaújhely között közlekedő gyorsvonatok egyesítve, Újszászon át kerülő útvonalon közlekednek, így a Hatvan és Budapest közötti állomásokat nem érintik. Az utazóközönség Hatvan állomástól a Hatvan és Budapest között közlekedő személyvonatokat vehetik igénybe. A kerülő útirányon közlekedő Intercity vonatok Intercity pót- és helyjegymentesen vehetőek igénybe.

Kapcsolódó hírek