Kozmetikusnál járt a Királykisasszony

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.03.08. 18:45
kiskep_02

A pozsonyi szőlőkertek alatti 2012-es balesetről az iho.hu is beszámolt. A kisiklott retro-festésű 263-as sorozatú mozdony a baleset óta a přerovi járműjavítóban várta újraélesztését. A gondos kezeknek hála sikerült kipofozni, s a baleset előtti állapotába hozni az ingavonatokon szolgálatot teljesítő, váltakozó áramú feszültségrendszer alatt közlekedő gépet.

Bzenec-Přívoz állomás közelében halad a próbázó Princezna<br>(fotó: railtrains.sk)

A ZSSK 263 005-1-es pályaszámú „Princezna”, azaz „Királykisasszony” becenévre hallgató villamos mozdonya már Érsekújváron (Nové Zámky) van. Március 7-én gépmenetben haladt a cseh–szlovák határtól Pozsonyba, ahol a depó fordítókorongján megfordították, így folytatta útját Érsekújvárra. Ezt megelőzően Csehországban Přerov állomásról egy dízelmozdony húzta Nedakonicére. A gép sikeres próbafutása a Nedakonice–Leventevár (Břeclav) szakaszon történt – ez után indulhatott haza a narancs–sárga, (nem narancssárga) mozdony – tudatta velünk a Railtrains.sk portál.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek