Különvonatok hétvégéje

Fritz Gergely   ·   2012.12.12. 20:00
DSC_0228kk

Az osztrák főváros karácsonyi vásárai temérdek turistát vonzanak minden évben. A híres vásárra külföldről is egyre többen látogatnak el; a karácsony előtti időszakban a railjet vonatok igen magas kihasználtsággal közlekednek. A szóban forgó járatokon december 7-én és 8-án is nagy volt a zsúfoltság Budapest és Bécs között, ez előreláthatólag az elkövetkező hétvégéken sem lesz másként.

A Start mentesítővonata vár indulásra a Westbahnhofon. A Nosztalgia különvonata után fél órával, kereken 18 órakor indult Budapest felé<br>(fotók: a szerző)

A jelentős forgalomra való tekintettel a MÁV-Start és a MÁV Nosztalgia Kft. is különvonatokat indított Bécsbe. December 7-én Budapest-Nyugatiból startolt a Nosztalgia különvonata, egy nappal később pedig egyedülálló módon Szegedről indult egy szerelvény a császárvárosba. A két vonat közül hosszúság tekintetében a Nosztalgiáé tűnt ki a maga 17 kocsis szerelvényével.

A railjetek teltházzal közlekedtek. A Westbahnhofon készült fotón látható szerelvény Budapestről érkezett

A Start december 8-án indította különvonatát, a szerelvényt DWA-kocsikból állították ki, s díjmentes helybiztosítást kínált hozzá a vasúttársaság. A különvonatok, annak ellenére, hogy menetidejük jóval meghaladja a railjetekét, magas kihasználtsággal közlekedtek. A következő utak is népszerűnek ígérkeznek: a Nosztalgia Kft. december 15-én közlekedő különvonatára minden jegy elkelt, az egy héttel később indulóra még lehet jegyet váltani. December 15-én így két különvonat is lesz Bécsbe, ugyanis a Start aznapra hirdette meg második mentesítővonatát.

A Nosztalgia különvonatának esélye sem volt beférni a perontető alá. A kép az indulás előtt készült a Westbahnhofon

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.