Lázár János felel ezután a közlekedésért: a kormány hivatalosan is közölte, lemondott Palkovics László

iho   ·   Frissült: 2022.11.14. 14:36
00_lazar_janos

A Technológia és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a Gazdaságfejlesztési és más minisztériumok veszik át: a közlekedés Lázár János minisztériumához került. Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, „véget érnek” államtitkári feladatai.

Ismert, szerdán lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter, a döntést Orbán Viktor miniszterelnök elfogadta. Ez a lemondás most lett hivatalos, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Karmelita Kolostorban ma tartott ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatót. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta Palkovics László lemondását, hogy a miniszter egyben akarta tartani a portfólióját. Gulyás Gergely azt mondta, hogy Orbán Viktor szerette volna, hogy Palkovics maradjon. Ebben az esetben az önálló energetikai minisztérium mellett működhetett volna tovább a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Nem így lett, a közlekedés Lázár János építési és beruházási tárcájához kerül december 1-jével, ekkor alakul meg az Energiaminisztérium, amit Lantos Csaba vezet.

FRISS – Vitézy Dávid: Eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek

A Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára Facebook-oldalán közölte, vége államtitkári feladatainak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek