Leállt a forgalom

iho   ·   2016.09.14. 10:32

„A pillanatnyi késés 172 perc. Időjárási ok miatti késés” - írja a Vonatinfó a 33516 számú, Aszódról 14:06-kor indult személyvonatra. Egy másik piros pötty innen északra látható, a Gyarmatról érkező 33513-as személy plusz 140-nel Acsa-Erdőkürt állomáson vesztegel. A komoly késések oka a Mávinform alapján: Galgamácsa és Acsa-Erdőkürt állomás között egy fa dőlt a pályára, ami a felsővezetéket is leszakította. Egy Balassagyarmatra tartó motorvonat megállt az akadály előtt, az utasok a pálya felszabadításáig várakozásra kényszerülnek. Az Aszód–Balassagyarmat vonalon utazóknak jelentősen hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

A vasúttársaság szakemberei már dolgoznak a helyszínen, a pálya felszabadításáig az utasok türelmét kérik.

Ps: időközben a 33516-os eltűnt a Vonatinfóról, nem kizárt, hogy visszatért Aszódra.

Friss adalék a szeptember 13-i történtekhez: a 33516-os Galgamácsáról alig elindulva vált korlátozott mozgásúvá, miután kis sebességgel belefutott a felsővezetékre dőlő fa (a fa nem szakította le a drótot) lombozatába, amibe a homokolója is beleakadt. A helyzetet a helyszínre érkező plafontapasztók oldották meg, a Bz-t kibogozták, majd a vonat valóban visszatolt Aszódra. Ide tartozik: Galgamácsa az egyetlen hely, ahol nem a bejáratig, hanem az előjelzőig elvitték a madzagot, a 3b átszelési kitérő mellékiránya terel a villamosított 77-esre, főiránya a 78-asra.

A 33516-os végül 175 percet késett, de nem ő szenvedte el a legnagyobb időveszteséget, hanem a MÁV Nosztalgia Kft. holland vasúthívőkkel zsúfolt, Balassagyarmatról visszatérő, az Árpád családba tartozó Tas motorkocsija, 181 percet. Értesüléseink szerint a hollandosok egy cseppet sem bánták a késést, Acsa-Erdőkürt állomáson időzve „rommá fényképezték” a felvételi épületet, és szomjazniuk sem kellett, mert a Tason működik italkimérés...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek