Lendületben az autóeladás

MTI   ·   2019.04.02. 09:40

A Carinfo.hu adatai szerint az idei év márciusában 4,9 százalékkal, nőtt az új személyautók eladása – összesen 13 391 új személyautót hoztak forgalomba Magyarországon. Az első negyedévi statisztikát tekintve a gépkocsieladás 8,6 százalékkal, 34 335 újonnan regisztrált gépkocsira nőtt.

Az eladási adatok szerint a márciusi növekedés 2017 óta elérte a 34,9 százalékot, az első negyedéves pedig a 41 százalékot. A legtöbb személygépkocsit továbbra is a Suzuki értékesíti, piaci részesedése 2058 autó eladásával meghaladta a 15 százalékot. A többi márka közül a 10  százalékot csak a Ford tudta átlépni, majd sorrendben a Toyota, az Opel és a Škoda következett márciusban.

Jelentős mértékben nőtt az új motorok forgalomba kerülése is, itt 67,8 százalékos növekedés mutatkozik éves összehasonlításban, számszerűen 480 új motorkerékpárt regisztráltak márciusban. A piacot továbbra is a Honda vezeti 25 százalékot közelítő részesedéssel. A kishaszonjárművek eladása 26 százalékkal bővült, a nagyhaszonjárművek értékesítése viszont 24,4 százalékkal visszaesett tavaly márciushoz képest.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) hétfői közleménye az értékesítési adatok alapján a várakozásoktól elmaradó bővülésről ír. Feltételezésük szerint részben a belső égésű motorokról, elsősorban a dízelekről szóló hírek miatt maradnak el vásárlások, miközben az elektromos autók még nem jelentenek életszerű lehetőséget ezekkel szemben.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek