Háromszáz méteren leszakadt a drót Budaörsön, teljesen megállt az 1-es vonal

iho   ·   2023.02.06. 21:10
00_471_002

A kárhely Budapestről nem is közelíthető meg vasúton, a dízelgép Komáromból érkezik, hogy behúzza az érintett szerelvényeket.

Nagyjából háromszáz méteren sérült meg a felsővezeték Budaörs állomásnál az 1-es vonalon. A 174-177-es szelvények között alsó és felső iránysodronyszakadást diagnosztizáltak, amelynek követeztében szigetelőelemek is törtek.

A Szombathelyről a Keletibe tartó 923-as intercity élén dolgozó 471 002-es Vectronnak letört az áramszedője, míg a szemből érkező 42-es Railjet Express sem úszta meg a dolgot, a vonatot továbbító 1116 210-es Taurus szélvédőjét egy belógó szigetelő törte be. Az eset következtében Kelenföld és Budaörs között mindkét vágányt, illetve Budaörs 3. és 4. vágányát is kizárták a forgalomból.

Mivel Kelenföld felől nincs meg az űrszelvény, hogy dízelgépet küldjenek a sérült szerelvények elhúzására, a másik oldalon kellett mozdonyt keresni. Az első kapható dízelgép a DB Cargo komáromi tartaléka, amit este 8 körül kezdtek a helyszíre szervezni.

Az utasokat pótlóbuszok szállítják.

(Képünk illusztráció, a 002-es Vectron idén január 6-án robog egy intercityvel Ferencvárosnál. Fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Ne mássz a vonat tetejére, életveszélyes és tilos!

MÁV/iho   ·   2024.03.20. 09:00

Ismét egy fiatal életébe került Budaörsön, hogy vasútüzemi területen illegálisan felmászott egy mozdony tetejére, ahol a 25 ezer voltos felsővezeték közelében halálos áramütést szenvedett. A MÁV újból és újból kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!