Lészen vasút!

Gálicz Zoltán   ·   2015.02.10. 18:45
00kicsi

A Budapest–Esztergom vonalon jelenleg a Duna-híd és Pilisvörösvár állomás között zajlanak az építési munkálatok. A kétvágányú pálya már végig készen van és be is van szabályozva. Azonban a peronok építése, a biztosítóberendezések telepítése valamint a közúti alul- és felüljárók építésének tekintetében még bőven van mit csinálni. Ami felsővezeték-tartó oszlopokat illeti, van ahol már mindegyik a helyén áll, és van, ahol még szinte nyoma sincs a villamosítási szándéknak, illetve csak az egyik vágány mellett, vagy itt-ott van néhány felállítva. Az eredeti ütemterv alapján tavaly májusra kellett volna kész lennie a beruházásnak (a villamosítást leszámítva, mert az külön projekt), de sajnos még most sem lehet tudni teljes biztonsággal, mikor utazhatunk ismét vonattal a Nyugatiból Esztergom felé.

A vonal felújítása még 2008-ban kezdődött a Duna-híd cseréjével<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek