Lezárások az M0-áson

iho/közút   ·   2012.03.13. 13:17

Március 26. és május 26. között lezárják az M0 autóút M1-es autópálya felé tartó oldalán a 6-os főúti csomóponti ágat – tájékoztat honlapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A csomóponti ág burkolatszélesítésének célja új forgalmi sávok kialakítása és ezzel a közlekedésbiztonság javítása.

Tavaly kezdődött meg a 6-os számú főközlekedési út–Növény utca csomópontjának átépítése. Az átépítés része az M0 autóút bal pálya 6-os úti csomóponti ágának átalakítása is, ahol a kivitelezési munkálatok a forgalom fenntartásával nem végezhetők el. Így 2012. március 26-tól május 26-ig az M0-ás 6-os úti csomópontjánál, az M1-es felé fel- és lehajtani sem lehet majd. Kivételt képeznek a BKV Zrt. autóbuszai, amelyek számára a kivitelező a lezárás ideje alatt is biztosítja a lehajtást.

(grafika: NIF)

A lezárás érinti a Volánbusz Zrt. járatait is, mégpedig azokat, amelyek az érintett csomópontot használva közlekednek az M0 autóútról Érd irányába. Ezek a járatok a lezárás idején az M0-ás és az M6-os csomópontján hajthatnak le az autóútról és haladhatnak az M6 autópálya a lezárás idejére díjmentessé kijelölt szakaszán Érd felé. A terelés néhány perccel megnöveli az autóbuszok menetidejét.

Kapcsolódó hírek