Lezárják a Keleti főbejáratát

Arnold Balázs   ·   2013.04.02. 08:30
kiskep_keleti

Április 4-én csütörtökön lezárják a Keleti pályaudvar főbejáratát. A négyes metró Baross téri állomásának aluljárójának építése miatt a pályaudvar előtti, az alagsorba vezető lépcsőket is lezárják.

Csütörtöktől tehát a Keleti pályaudvar vonatfogadó csarnokába, a vágányokhoz csak a két oldalsó csarnokból, a Kerepesi és a Thököly út felől lehet majd bemenni, a Baross tér felől nem. Az alagsori pénztárakat pedig csak a csarnokból, a vágányok felőli lépcsőn lehet majd megközelíteni mert a pályaudvar előtti két kis lépcsőt ugyancsak lezárják.

A Keleti megközelíthetősége április negyedikétől<br>(térkép: Google, grafika: iho)

Így a busszal, vagy metróval érkező utasoknak a megszokottól eltérően a pályaudvar jobb (Kerepesi út felőli) oldalán végigsétálva lehet a legegyszerűbben bejutni a vágányokhoz, ám innen vissza kell gyalogolniuk a pénztárakhoz, ezért a vasúttársaság azt kéri az utasoktól, hogy sétatempójuktól függően a megszokotthoz képest öt-tíz perccel korábban érkezzenek a pályaudvarra. A MÁV természetesen gondoskodik majd az utasok megfelelő tájékoztatásáról, a bejáratokhoz táblák irányítják majd az utasokat.

A főbejárat lezárása előre láthatólag júliusig tart, azonban az alagsori pénztárakhoz vezető két kislépcső még egészen 2014. nyaráig zárva marad majd.

A vágányok és az alagsori pénztárak megközelíthetősége<br>(térkép: MÁV-Start, grafika: iho)

Kapcsolódó hírek