Lezárják a Nyugati téri parkolót a toronydaru bontása miatt

iho/vasút   ·   2023.11.03. 11:50

A Nyugati pályaudvar Teréz körúti homlokzatának és tornyainak felújítása ütemterv szerint halad, és most hétvégén a következő fontos szakaszához érkezik.

A dél-keleti torony (Eiffel tér felőli oldal) felújításában résztvevő toronydaru is befejezte a munkálatokat, ezért a kivitelezést végző Magyar Építő november 4-én és 5-én elbontja azt. A biztonságos munkavégzés érdekében a vállalkozó a Nyugati tér felőli parkolót szombaton és vasárnap egész napra lezárja.

A toronydaru elbontása után kezdődhet meg a dél-keleti torony állványzatának bontása is, amit a hátralévő munkálatok mellett folyamatosan végeznek majd.

Tervezetten év végéig a munkálatok teljesen befejeződnek a Teréz körúti homlokzaton, az állványzatot és a védőtetőt is leszerelik, így teljeskörűen megújult külsővel várja majd utasait a Nyugati pályaudvar.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek