Lezárják a Nyugati téri parkolót a toronydaru bontása miatt

iho/vasút   ·   2023.11.03. 11:50

A Nyugati pályaudvar Teréz körúti homlokzatának és tornyainak felújítása ütemterv szerint halad, és most hétvégén a következő fontos szakaszához érkezik.

A dél-keleti torony (Eiffel tér felőli oldal) felújításában résztvevő toronydaru is befejezte a munkálatokat, ezért a kivitelezést végző Magyar Építő november 4-én és 5-én elbontja azt. A biztonságos munkavégzés érdekében a vállalkozó a Nyugati tér felőli parkolót szombaton és vasárnap egész napra lezárja.

A toronydaru elbontása után kezdődhet meg a dél-keleti torony állványzatának bontása is, amit a hátralévő munkálatok mellett folyamatosan végeznek majd.

Tervezetten év végéig a munkálatok teljesen befejeződnek a Teréz körúti homlokzaton, az állványzatot és a védőtetőt is leszerelik, így teljeskörűen megújult külsővel várja majd utasait a Nyugati pályaudvar.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.