Lezárták a cseh-szlovák határt

iho   ·   2013.02.12. 11:30

A kamionok előtt lezárták a D2-es autópályán fekvő lanžhoti cseh-szlovák határátkelőt a nyugatmagyarországi hóhelyzet miatt, tájékoztat az idnes.cz hírportál.

A cseh közúti igazgatóság (RSD) közlése szerint az intézkedés legalább kedd délutánig de az sem kizárt, hogy egész nap érvényben marad.

A korlátozás a 3,5 tonnánál nehezebb kamionokat érinti. A könnyebb teherkocsik és a személyautók átléphetik a határt. A határátkelő előtt több kilométer hosszan vesztegelnek a kamionok – tájékoztatott az MTI.

Az RSD azt is közölte: az intézkedésre azért volt szükség, mert Magyarországon az intenzív havazás következtében súlyos közlekedési gondok keletkeztek, Szlovákiában pedig már megtelt az autópálya melletti összes parkolóhely. Az intézkedésre a szlovák rendőrség kérte cseh partnereit.

A meteorológusok egész nap havazásra számítanak, 10–15 centiméter friss havat jósolnak, a magasabban fekvő hegyvidékes területeken nem kizárt a 30 centiméter vastag hó sem. Szaporodnak a balesetek, főképp a jól ismert Vysočina dombság környékén vannak fennakadások a közlekedésben. A vasúti közlekedés egyelőre folyamatos, 15 percnél nagyobb késések csak elvétve vannak.

Kapcsolódó hírek