Lezuhant az indiai légierő egyik Herculese

iho   ·   2014.03.28. 09:36

Katasztrófát szenvedett az indiai légierő egy nemrég beszerzett, a jólismert szállítógép-család legmodernebb altípusát képviselő C-130J típusú gépe. A négyhajtóműves légcsavaros szálíltógép Gwalior közelében zuhant le, az ötfőnyi személyzet életét vesztette.

A baleset a jelentések szerint egy lakatlan, elhagyatott területen történt, és az is időbe telik, amíg a mentőegységek a helyszínre tudnak érkezni. A gép Agrában szállt fel és kiképző repülésre indult.

Az indiaiak a C-130-J szálíltógépet többféle szerepkörben használják. Ez a Hercules volt képes a vitatott kasmíri övezetben a Himalája egyik legmagasabban fekvő bázisán leszállni, és ezzel sikerült aktivizálni ezt a stratégiai jelentőségű légitámaszpontot.

Ugyancsak fontos volt ennek a gépnek a részvétele az eltűnt malajziai 77-es keresésében, és a jelentések arra is felhívják a figyelmet, hogy a Herculest felszereltékkismagasságú, terepkövető repüléshez szükséges berendezésekkel is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek