Lufthansa Csoport: utasrekord, javuló mutatók

MTI/iho   ·   2016.01.13. 12:00
cim3

A Lufthansa Csoport légitársaságai (Lufthansa, Germanwings, Austrian, Swiss) 107,7 millió utast szállítottak 2015-ben, ami új rekord a társaság történetében. A csoport 1,6 százalékkal több utasról számolt be, mint egy évvel korábban. A Lufthansa gépei több mint 1 millió alkalommal emelkedtek a levegőbe, a járatok kihasználtsága pedig minden korábbinál magasabb, 80,4 százalékos szintet ért el, ami 0,3 százalékponttal haladja meg a 2014-es értéket.

A Lufthansa Csoport sokat fektetett ajánlatai és szolgáltatásai fejlesztésébe az utóbbi években. Tavaly például 17 új repülőgépet állított szolgálatba. A csoport flottája további 251 sugárhajtású utasszállítóval fog bővülni a következő tíz évben. Emellett az utazás kényelme is érezhetően javult a minden osztályra kiterjedő kabinmodernizáció, a fedélzeti szolgáltatások színvonalának emelése, valamint a FlyNet® szélessávú internetcsatlakozás bevezetése révén. E fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen nőtt a kereslet a Lufthansa szolgáltatásai iránt, és a Csoport még több utast csábított sikeresen légitársaságaihoz, olvashjató a cégcsoport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A Lufthansa Csoport az eredményeit az is jelzi, hogy a társaság néhány napja bejelentette: több, mint négyezer új munkavállaló felvételét tervezi. 2800 új légiutaskísérőt vehetnek fel, közülük 1400-at a frankfurti, 600-at a müncheni bázisra, 800-at Zürichbe a Swiss-hez, 360-at az Eurowings bécsi, düsseldorfi és hamburgi bázisára, 200-at Bécsbe az Austrianhez és 30-at a Lufthansa Cityline-hoz Münchenbe.

Ezen felül a cégcsoport 240 pilóta (kapitányok és első tisztek egyaránt) felvételét tervezi, közülük 140-en az Eurowings-hez, százan az Austrianhez kerülnének, illetve a tervek szerint ismét kölcsön adnának pilótákat a Turkish Airlines-szal közös cégüknek, a SunExpress-nek, amely hosszú távú járatokat üzemeltet az Eurowings számára.

Várhatóan a müncheni bázison is lesz létszámbővítés, az utaskiszolgálási területre 150 embert vehetnek fel ebben az évben. A társaság 2015. szeptember végén 119 300 dolgozót foglalkoztatott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek