Lufthansa pilótasztrájk prolongálva – már péntekre is!

iho   ·   2016.11.23. 17:55
cim5

A pilótaszervezet szerdán bejelentette, pénteken is folytatódik a munkabeszüntetés.

Korábban írtuk:

A légitársaságtól kapott információ szerint a második nap annyiban különbözik az elsőtől,  hogy már nem csak a Németország nagyvárosaiból kiinduló rövid és közepes hosszúságú vonalak érintettek: a várhatóan 912 törölt járat közül 82 interkontinentális.

A két nap alatt érintett utasok száma így most már 215 ezerre nő, hangzik a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény. Ami az első nap pozitív mozzanata volt Magyarország számára, hogy a München és Debrecen között repülő CityLine járat viszont nem került a töröltek listájára.

A munkabeszüntetés azért érinti szinte kizárólag  Münchent és Frankfurtot, mert a Lufthansa a Németország és Európába többi része közti, illetve a belföldi járatainak többségét e két nagy csomópont kivételével az Eurowings és a Germanwings hálózatába szervezte ki.

A Lufthansa csoport többi légitársasága, vagyis az Eurowings, a Germanwings, a SWISS, az Austrian Airlines, az Air Dolomiti és a Brussels Airlines továbbra is rendben dolgozik, egyes vonalakon nagyobb befogadóképességű gépekkel repülnek, hogy a Lufthansa-sztrájk érintette utasok egy részét felvegyék.

A Budapest Airport csütörtöki listáján ismét az összes müncheni és frankfurti járat mellett a „törölve” jelzés szerepel, nincs ilyen az este Düsseldorf felől érkező mellett. Érthetően ennek megfelelően csak ezt a járatot tartották meg az indulók között is. Csütörtökön az eredeti menetrend szerint nincs München-Debrecen-München járat.

A légitársaság továbbra is a pilóták szakszervezetét teszi felelőssé a 2014 áprilisa óta immár tizennegyedeik munkabeszüntetésért: a Vereinigung Cockpit több mint húsz százalékos kompenzációs követelése sokkal több, mint más alkalmazotti csoportoké, miközben az ebben a szakszervezetben képviselt Lufthansa-alkalmazottaknak a legmagasabb amúgy is a jövedelmük, olvasható a társaság közleményében.

A reptéri személyzet igyekszik a legtöbbet tenni az utasokért, a frankfurti és a müncheni övezetben csaknem négyezer szállodai szobát foglalt le a Lufthansa.

A vízumköteles tranzitutasoknak fekvőhelyeket állítanak fel, ételt, italt és kommunikációs lehetőségeket biztosítanak az utasoknak. Aki át akarja íratni a jegyét, az most költségmentesen megteheti, az utasok számára a megadott SMS-számokon és e-mail címeken keresztül is biztosítják az információkat, a társaság honlapján pedig járatonként is lehet információkat kapni a fejleményekről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek