M3: átadás előtt három állomás

iho/vasút   ·   2022.03.18. 18:00
00_corvin_m3

Újabb szakaszához érkezik a metrófelújítás, hiszen 2022 májusában három belvárosi állomást átadnak az utasforgalomnak. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások rekonstrukciója a végéhez közeledik, a burkolatok lassan látni engedik az új terek látványvilágát.

A ferdepályás felvonók már mindhárom állomáson működőképesek. A gépészeti és áramellátási rendszereket beépítették és folyamatosak a működési próbák. A hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését szolgálják a füstpróbák. Ezeken egy lehetséges tűz keletkezését mutatják be, és ellenőrzik milyen gyors és hatékony az adott területen a hő- és füstelvezetés, garantálva az utazóközönség biztonságos eljutását a kijáratokhoz. A hatósági ellenőrzéssel záruló folyamat a Semmelweis Klinikák állomáson sikeresen lezajlott, napokon belül pedig a Corvin-negyed állomás vizsgázik.

Befejeződött a vágánytér rekonstrukciója is a Deák Ferenc tér–Nagyvárad tér között, ami feltétele a forgalom elindulásának. Az állomások utastereiben pedig a belsőépítészeti kialakításokat végzik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.