M30: épül tovább

MTI/iho   ·   2016.07.05. 18:00

A Miskolc-Kassa közötti kapcsolatot teremtő magyar oldali M30-as megvalósítását a kormány kiemelten kezeli: az 1,7 kilométeres útszakasz építésének a megkezdésével valójában az M30 Miskolc és Tornyosnémeti közötti, 58 kilométer hosszúságú szakaszának építése is megkezdődött. Ennek közbeszerzési kiírása még ez év végén megtörténik, és eredményes eljárás esetén várhatóan 2018-2019-re elkészül a kétszer két sávos út. A kétsávos régi 3-as úton naponta több ezer kamion lépi át az országhatárt, és teszi szinte elviselhetetlenné az ott élők mindennapjait, akár Szikszón, akár Encsen.

Az 1,7 kilométer hosszú kétszer két sávos autóút a magyar-szlovák országhatáron csatlakozik majd a szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz. A közlekedők várhatóan 2017 év végén már használhatják a szakaszt. A teljes Miskolc-országhatár közötti hatvan kilométeres kétszer két sávos, leálló sávval is rendelkező szakaszon 45 műtárgy, hét csomópont, egy komplex és két egyszerű pihenő épül, összességében mintegy 150 milliárd forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek