Ma adják át az első újjáépített új Ipoly-hidat

iho/közút   ·   2011.10.11. 08:17

Az Ipoly folyó fölött átívelő 75 méter hosszú, 80 tonna teherbírású híd és a kapcsolódó úthálózat egy újabb, valaha létezett közúti kapcsolatot állít helyre a két ország között. A háromnyílású, vasbeton dongaboltozatú híd teljes szélessége tizenöt méter, a kétszer egy sáv mellett kerékpárút és járda is létesült.

A fejlesztés összege mintegy két és fél millió euró. A második, Szécsény és Pető között újjáépített Ipoly-híd átadása november közepére várható.

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Itt a Credobus Econell 18 Next!

iho/közút   ·   2021.10.15. 09:00

A tervek szerint tíz éven belül magas technológiai színvonalú, a környezetet kisebb mértékben terhelő, hazai gyártású autóbuszokra cserélik a magyarországi autóbusz-állományt – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Budapesten, a Credobus Econell 18 Next hazai fejlesztésű csuklós autóbusz bemutatóján.

Vasút Nagyvasút

Déli összekötő: szerkezetkész az új, középső híd

iho   ·   2021.10.13. 18:00

Október 4-én emelték be a Déli összekötő vasúti Duna-híd új, középső híd acélszerkezetének zárótagját. Ezzel ismét nagyot lépett előre a hídkorszerűsítési projekt. Tervezetten december közepétől már két új felszerkezeten közlekedhetnek a szerelvények a Duna felett.