Magáncég közlekedteti a Volánbusz helyett a paksi helyi járatokat, ráadásul teljesen zölden

MTI/iho   ·   2021.01.31. 18:00
00_paks_zold_busz

Elektromos autóbuszok váltják fel a korábbi dízelüzemű járműveket február 1-jétől a helyi közösségi közlekedésben. Sőt, a bérlet is olcsóbb lesz.

A szolgáltatást hétfőtől a Volánbusz Zrt. helyett a város tulajdonában lévő Paksi Buszközlekedési Kft. végzi. A helyi járatok útvonalain tizenkét lengyel gyártmányú, 200, illetve 250 kilowattóra teljesítményű, Solaris típusú autóbusz közlekedik majd. A járműveket és a töltő infrastruktúrát az önkormányzat 1 milliárd 700 millió forintért, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program támogatásával szerezte be.

Így járnak a buszok Pakson

Az évente tervezett 561 ezer kilométeres futásteljesítmény esetén egy elektromos üzemű busz 512,21 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki. Az autóbuszok áramellátását a paksi atomerőmű zsinórárama és naperőművekből származó, megújuló energia biztosítja.

Az önkormányzat közlése szerint a vonaljegyek változatlanul 200 forintba kerülnek, az összvonalas bérlet ára 4000 forintra csökken február 1-jétől Pakson.

(fotó: Paksbusz)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek