Magyarország legjobb kamionsofőrje 2018-ban, Kormos Csaba Tibor

iho   ·   2018.10.08. 18:28
ot_tengelyen_donto0

Egyáltalán nem mondható el a kamionos szakmáról, hogy hétköznapi foglalkozás lenne. Ennek a nem mindennapi munkának a képviselői közül többszörösen emelkedik ki a hatodik „5 tengelyen biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny győztese.

A közel ötszáz nevezőből a döntőbe bejutott tíz kamionsofőr mérhette össze gyakorlati tudását október 6-án a zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályáján, hogy egy közülük 2018 legkiválóbb magyar kamionsofőrje címmel és a nettó egymillió forintos fődíjjal térhessen haza.

Milyen küldetést kellett teljesíteni a szuperdöntőbe történő bejutásért?

A feladatokért felelős csapat a tavalyi évben két felvonásban versenyeztette a döntősöket, így látványosabbá és izgalmasabbá vált a futam. Ez idén sem alakult máshogy, a szuperdöntőbe a tíz versenyzőből már csak öten juthattak tovább.

Az első felvonásban nyolc feladatot kellett teljesíteniük nyolc perc alatt, természetesen a legnagyobb összpontszámmal ahhoz, hogy a következő tizenegy feladat startvonalához kormányozhassák a versenykamiont. A technikai csapat mindkét résznél mérte a versenyzők sebességét és idejét is.

A futam első részét a legmagasabb pontszámmal záró öt versenyző – Gasparovics Ferenc (4500), Szalai Gábor (5500), Domina Krisztián (5500), Könczöl András (5500) és Kormos Csaba Tibor (6000) – jutott tovább.

A szuperdöntőbe jutott kamionsofőrök a feladatok ismertetése alatt újult erővel, de hevesebb szívdobogással ülhettek be a Mercedes Actros kormánya mögé.

2018 legjobb magyar kamionsofőrje jött, látott és győzött

Már a döntő selejtezőjében is szoros volt a küzdelem, az izgalom pedig továbbfokozódott a verseny második részében, amikor is a szervezők, a versenyzők és a nézők számára is nyilvánvalóvá vált, ki nyeri el idén a megtisztelő címet és a nettó egymillió forintos fődíjat.

Kormos Csaba Tibor 22 ezer 300 ponttal Magyarország legjobb kamionsofőrjévé vált 2018-ban és egyúttal a hatodik „5 tengelyen biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny győzteseként térhetett haza. Az egyéni vállalkozóként dolgozó Csaba először jelentkezett a versenyre, győzelme pedig mindenki számára meglepetést okozott, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismételten egy új versenyző léphetett fel a dobogó első fokára. A dobogó második fokán Gasparovics Ferencnek 21 ezer 800 ponttal, a harmadik fokán pedig Könczöl Andrásnak 18 ezer 800 ponttal gratulálhattunk. A díjakat a helyezetteknek Berzai Zsolt, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának rendőr alezredese, a Balesetmegelőzési Osztály megbízott vezetője, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára és Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkár adták át.

 

Kíváncsi, milyen hangulatban telt a hatodik „5 tengelyen biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny döntője? Olvassa el a verseny részletes beszámolóját! Tekintse meg a verseny eredménytáblázatát!

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek