Májustól új éjszakai busszal mehetünk Solymárra

iho/közút   ·   2012.04.27. 11:14

A megállapodás keretében rendezték a települést érintő buszjáratok sorsát és májustól továbbra is járnak a BKV járművei a településre. A megállapodás értelmében pedig május 1-jétől új éjszakai járat is közlekedik Solymárra, 964-es jelzéssel – közölte az ihóval a BKK.

Március végén megállapodott a BKK és Solymár vezetése arról, hogy Budapest mellett a község is hozzájárul a településre történő buszközlekedés finanszírozásához. Így továbbra is járnak majd buszok Solymárra, sőt, az április 30-áról május 1-jére virradó éjszakától új éjszakai járatot is indít a BKK.

Az új éjszakai járat, a 964-es útvonala és megállóhelyei teljes mértékben megegyezik a nappal Hűvösvölgy és Solymár között közlekedő 164-es autóbuszéval. Hűvösvölgyből 1.04-kor és 3.04-kor, míg Solymár, PEMŰ végállomásról 0.14-kor és 2.07-kor indul majd egy-egy autóbusz. Emellett 4.14-kor is indul 964-es jelzésű autóbusz Solymár, PEMŰ végállomásról Solymár, Templom térig, ahonnan a jármű 64-es jelzéssel tovább közlekedik Hűvösvölgyig.

Az új járat Hűvösvölgyben mindenkor csatlakozik a Belváros és a Széll Kálmán tér felől érkező 956-os jelzésű éjszakai autóbuszhoz.

Május 1-jétől a nappali járatok közlekedésének fejlesztése érdekében a pesthidegkúti és a solymári utasok jobb kiszolgálását célozva a nappali 64-es és 164-es autóbuszjáratra két alacsonypadlós autóbuszt is beosztanak. Amellett, hogy korszerű, kényelmes, alacsonypadlós autóbuszokat állítanak forgalomba, két régi Ikarus buszt is kiváltanak az alacsonypadlós járművek.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.