Már a kopóréteg leterítésénél tart a bicskei felüljárón a V-Híd

iho/közút   ·   2022.10.09. 15:00
01_nif_bicske_probaterheles

Zajlik az új, kétszer egy sávos összekötő úthoz tartozó közúti felüljáró korszerűsítése, a próbaterhelésen is túl vannak.

A NIF Zrt. beruházásban megvalósuló bicskei vasútállomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztése projekt általános célja a közösségi közlekedés színvonalának javítása, az utazási igényeknek megfelelő vasúti szolgáltatás nyújtása, a jelenlegi utazási részarányok megőrzésével. Hosszabb távon a tömegközlekedés arányának lehetőség szerinti növelése, valamint a Volánbusz-járatokról átszálló és módváltó tömegközlekedési csomópont létrehozása is a szerepel a tervek között. Ezt kiegészítve a parkolási lehetőségek bővítése érdekében, P+R parkolókat alakítanak ki és fedett kerékpártárolókat is telepítenek.

A projekt első ütemének részeként a vasútállomástól nyugatra épülő új Tatai út és Csákvári út közötti összekötő út építése a befejezéséhez közeledik, jelenleg a kopóréteg építési munkálatai zajlanak. A vasút fölött átvezető közúti felüljáró átépítése befejeződött. Ezen munkákhoz kapcsolódóan a részműszaki átadás-átvétel várhatóan decemberben megtörténik.

Kattintson képeinkre, nézze meg galériánkat! (fotók: NIF Zrt.)

Jelenleg folyamatban vannak a déli oldalon megvalósuló P+R parkoló és körforgalom, a vasúti közrakodó vágányok burkolt rakterületének és azok megközelítő útjának kivitelezési munkálatai, a fejlesztéssel érintett terület csapadékvíz-elvezető rendszerének kialakítása, átépítése és a közműkiváltási munkák ütemezett megvalósítása.

A projekt 2021 júniusában indult, azóta kül- és belterületi munkavégzés van folyamatban. Jelenleg az első ütem munkálatai zajlanak, ez tervezetten 2023 októberében készül el.

A beruházás a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM, jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium, ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap terhére valósul meg. A kivitelezést a V-Híd Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság végzi nettó 9 milliárd 924 millió 882 ezer 416 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek