Már a tesztelési fázisnál tart a megújult Mol Bubi

MTI/iho   ·   2021.04.15. 17:00
molbubi_uj

A megrendelői próbaüzemmel megkezdte a felfrissült fővárosi közbringarendszer próbáit a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ száz munkatársa kétszázharminc új kerékpárral teszteli a rendszert, akik megvizsgálják a regisztrációs és bérlési folyamatokat, illetve ellenőrzik az adatkommunikációs kapcsolatot is. A tesztelés kizárólag akkor léphet a következő szintre, ha minden rendben működik vagy a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították. A következő lépésként kétszázra növelik majd a tesztelők számát, akik a valós helyzetnek megfelelően, komolyabb terhelés mellett figyelik a működés során jelentkező esetleges hibákat. Az „éles” indulás feltétele, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma és a védekezés miatt bevezetett kormányzati intézkedések más iparágakhoz, szolgálatásokhoz hasonlóan a Mol Bubi gyártási folyamatát is lassították, előre nem tervezhető helyzetek akadályozták a fejlesztéshez szükséges beszállításokat, illetve csökkentették a gyártási kapacitásokat. Ezek ellenére a BKK eltökélt abban, hogy olyan rendszert vezessen be, mely lényegesen egyszerűbben, hibamentesen működik. Ennek érdekében az új Mol Bubi indulását immár kizárólag a végső tesztek eredményei határozzák meg.

Hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nemcsak a Mol Bubi logója, arculata, hanem maga a szolgáltatás is megújul: 1200 teljesen új, az eddigieknél 3,1 kilogrammal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre. Az új bicikliket fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, amelyek a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást tesznek lehetővé. A kerékpárok használatát okoslakat és egy praktikus mobiltartó teszi majd egyszerűbbé.

A megújult szolgáltatás mellé új, felhasználóbarát weboldal és applikáció is készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését. A díjszabás is átalakul: megfizethetővé válik, a kauciós díj pedig megszűnik.

A megújuló közbringaszolgáltatást először a közbeszerzésen nyertes Csepel Zrt. tesztelte.

(Nyitókép forrása: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek