Egyelőre Bubi-mentessé válik Budapest

iho/zöldút   ·   2020.11.05. 15:00
molbubi

A fővárosi közbringarendszer november 30-ával ideiglenesen leáll, jövőre viszont megújulva tér majd vissza.

Jelentős megújulás előtt áll a 2014 szeptemberében elindított MOL Bubi, melynek előkészítő munkái miatt november végén téli álomra megy a rendszer. A felhasználók új terméket már nem tudnak vásárolni, november 29-én éjfélig azonban még használni lehet az almazöld kerékpárokat. Ettől az időponttól kezdve viszont nem lehet majd kerékpárt felvenni és visszaadni a gyűjtőállomásokon.

A rendszeres MOL Bubi-felhasználók eddig negyedéves, féléves, éves, illetve a pandémiás helyzet okán idén március 16-ától száz forintos havi bérletet válthattak. Akik olyan érvényes negyedéves, féléves vagy éves MOL Bubi-bérlettel rendelkeznek, melynek érvényessége november 29-e után jár le, de a leállás miatt már nem lehet azt teljes mértékben kihasználni, számukra a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) gyors és ügyfélbarát kompenzációt ad, ennek pontos módjáról később adnak tájékoztatást. Az október 28-a után vásárolt száz forintos bérletek árát teljes egészében visszafizetik.

A tervek szerint 2021-ben már egy vadonatúj, a városi közlekedés fejlődő igényét kielégítő közösségi kerékpár-szolgáltatás várja majd a felhasználókat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek