MOL Bubi: fejlesztések járvány idején, növekedő forgalom

iho/zöldút   ·   2020.04.17. 09:00
bkk_molbubi_20200416_0

Mialatt a fővárosi közösségi közlekedés hagyományos járművein az utasszám körülbelül a tizedére esett vissza, sokan választják alternatívaként, illetve a „hagyományos” közösségi közlekedés kiegészítéseként az egészségünk megőrzéséhez hozzájáruló, az immunrendszer erősítését is szolgáló biciklizést.

Karácsony Gergely főpolgármester március 14-i bejelentése nyomán a BKK március 16-a óta 100 forintos havidíjért teszi lehetővé a MOL Bubi közbringarendszer használatát, ezzel párhuzamosan bevezette a személyes ügyintézés mellőzését lehetővé tevő online regisztrációt és szerződéskötést is. A fejlesztésekkel a BKK azokat az állampolgárokat támogatja, akik a veszélyhelyzet idején szeretnék elkerülni a tömeget, és rövidebb távú utazásaikhoz az egészséges életmódot támogató biciklizést választják alternatívaként.

(fotó: BKK)

A 100 forintos MOL Bubi és az online regisztráció bevezetése óta a közbringarendszer közel 4500 új ügyfelet tudhat magáénak. Március 16-a óta több mint 37 ezer alkalommal vették fel a 157 fővárosi gyűjtőállomáson a 2071 bringa valamelyikét. Az elmúlt évek azonos időszakát tekintve az utazások száma a tavalyi és a tavalyelőtti adatokat is mintegy húsz százalékkal felülmúlja. A március 16. óta regisztrált 37 ezer utazás során több mint 23 ezerszer valamelyik új felhasználó indult el kerékpárral.

A BKK a felhasználók számának további növekedésére számít a járványügyi veszélyhelyzet feloldása utáni időszakra halasztott fejlesztések hatására, amelyekkel kapcsolatban Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója korábban elmondta: „A 100 forintos havidíj és az online regisztráció egy jelentős fejlesztés és nagyon örülünk, hogy ezek villámgyors bevezetésével is hozzá tudunk járulni az aktív közlekedési módok használatához azoknak, akiknek a MOL Bubi alternatívát jelent. Ami a jövőt illeti: új árazási politikát, kedvezményeket tervezünk bevezetni és foglalkozunk azzal is, hogyan lehetne javítani a bringázás felhasználói élményén. A járványhelyzet feloldásával a most bevezetett 100 forintosnál ugyan magasabb, de a korábbinál jóval kedvezőbb tarifával működhet majd a közbringarendszer.”

A járványveszély idején különösen ajánlott az aktív közlekedési módok használata, hiszen a mozgás hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, az immunrendszer erősítéséhez és a mentális egészség megőrzéséhez. A járványveszély idején a közbringák használatát körültekintéssel ajánljuk. A bringákat és a gyűjtőállomásokat is a szokásosnál sűrűbben fertőtlenítjük, azonban ahhoz, hogy az ügyfelek továbbra is egészséggel használják a bicikliket, érdemes figyelembe venni néhány tanácsot:

  • Fertőtlenítse a kezét, mielőtt útnak indul és akkor is, amikor visszaadta a kerékpárt.
  • Ha az időjárás nem is indokolja, húzzon fel kesztyűt.
  • Gondoljon arra is, aki Ön után használja a bringát, és ha visszahelyezte a gyűjtőállomáson, fertőtlenítse a markolatot.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek