Már árusítják a jegyeket a nyári Pozsony–Split-járatra

Korcsmáros Gábor   ·   2024.01.26. 17:25
ZSSKSplit

Vágányzár miatt azonban az autószállítás csak Bécsből lehetséges. 

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság már elkezdte értékesíteni a nyári szezonban közlekedő, Pozsonyt a dalmáciai Splittel összekötő fürdősvonatára. A tervek szerint idén is indul egy kupés kocsi, egy kusett és egy hálókocsi Pozsonyból Bécsen át Splitbe, mégpedig heti három alkalommal, májustól októberig.

Ugyanúgy, mint eddig, most is az osztrák ÖBB-vel kooperálva közlekedtetik majd a járatot május harmadika és október ötödike között. Pozsonyból az EuroNight kategóriába sorolt vonat minden szerdán, pénteken és vasárnap indul majd az említett időszakban, visszafelé Splitből pedig hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként indul majd. Pozsonyból az indulást 15:26-ra tervezték, Splitbe másnap reggel 8 óra 20 perckor érkezik meg a járat, ellenkező irányban Splitből 17:29-kor indul, hogy másnap délelőtt 11:00-ra Pozsonyba érkezzen. 

(fotók: ZSSK)

A legolcsóbb jegyár egy irányban 29,90 eurótól kezdődik, ez csak a fülkés ülőhelyet foglalja magában, a fekvőhelyes és hálókocsi helyek már jelentősen drágábbak. A hathelyes kusett kupéban egy felnőtt jegy ára 59,90 eurótól kezdődik (gyermekek esetében 34,90 euró). A háromágyas hálókocsi fülkében egy felnőtt jegy ára 99,90 euró (gyermekek esetében 49,90 euró), a kétágyas fülkében egy felnőtt jegy ára 124,90 euró (gyermekek esetében 64,90 euró), a legdrágább az egyágyas fülke, ahova 244,90 eurót kell fizetni egy irányban a kényelemért. Az árképzés is dinamikus, így a vonat aktuális foglaltságától függően mozognak az árak az egyes kategóriákban.

Változás, hogy az elmúlt évekkel ellentétben idén nem a pozsonyi főpályaudvarról, hanem Pozsony-Újvárosból (Bratislava–Nové Mesto) indul Ligetfalunál (Petržalka) lépve át a szlovák-osztrák határt. A kerülő útirányra egy vágányzár miatt van szükség, emiatt az autószállító szolgáltatás is csak Bécstől lesz elérhető. A Regiojet nemrég jelentette be, hogy felhagy az adriai fürdősvonat szolgáltatással, inkább Ukrajna felé csoportosítja át a fekvőhelyes kocsis szerelvényeit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek