Már két-három percenként lehet átbuszozni a Lánchídon

iho/közút   ·   2023.03.21. 09:00
00_lanchid216

Könnyebb az átkelés a Lánchídon: több busz közlekedik ezentúl Buda és Pest között.

Folyamatosan növekszik a Lánchídon közösségi közlekedéssel átkelők száma: a 2022. decemberi 11 ezer 500-ról márciusra bő tíz százalékkal, 13 ezer fölé nőtt a napi utasforgalom, ami a tavasz beköszöntével, valamint a turistaforgalom bővülésével várhatóan tovább erősödik. A forgalom növekedése miatt a BKK növelte a hídon áthaladó buszjáratok számát.

Az eddigiekhez képest átlagosan öttel több jármű közlekedik óránként Buda és Pest között, így csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen is átkelhetnek a továbbra is felújítás alatt álló Lánchídon. A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás előtti időszakhoz képest több mint ötven százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon: sűrűbben jár a 105-ös busz, emellett a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is gyakrabban közlekedik a Duna két partja között. A 16-os és a 216-os buszok továbbra is a jelenlegi útvonalukon járnak majd.

A Lánchídon mindennap reggeltől estig jelentősen átlagosan 2-3 percenként lehet átkelni közösségi közlekedéssel.

  • A 105-ös busz hétköznap csúcsidőszakban 6–8, csúcsidőn kívül és hétvégén jellemzően 10 percenként indul.
  • A 178-as busz csúcsidőszakban 12–15, csúcsidőszakon kívül és hétvégén 20 percenként közlekedik a Deák Ferenc tér és a Naphegy tér között.
  • A 16-os busz mindennap napközben jellemzően 10 percenként indul.
  • A 216-os busz hétköznap reggel és napközben átlagosan 10, hétköznap délután és hétvégén napközben pedig átlagosan 7-8 percenként indul.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.