Már megint Kőfelső...

iho/vasút   ·   2017.01.31. 12:42
400px_keses

Kedden reggel Kőbánya felső és Rákos között az egyik vágány felett megrongálódott a felsővezeték. A műszaki hiba miatt a két állomás között lelassult a vonatközlekedés, így jelentős késések alakultak ki a Budapest-Újszász-Szolnok, illetve a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon is: előbbi vonalon egy-másfél órás, utóbbi útvonalon átlagosan félórás késésekkel járnak a vonatok. A szakemberek dolgoznak a vezeték helyreállításán, azonban a vezeték annyira megrongálódott, hogy azt csak vonatmentes időben, az éjszakai órákban tudják teljesen helyreállítani.

A MÁV a '170 éves a magyar vasút'-mozdonnyal mutatta be, hogy képes tetézni a bajt. A ferencvárosi körüljárás majd egy órát vett igénybe. A Lőkösházáról pontosan induló Kőrös Intercity Szolnokig tíz percet szedett össze, a 100a-ra való terelés, menetvonaligénylés és körüljárás ideje miatt viszont ötven perc késéssel érkezett meg a Keletibe. Ennyi idő alatt talán Rákoson is keresztül jutott volna... A lassú forgalomszervezés a többi terelt vonat menetidejét is nagyban megnöveli (fotó: Vörös Attila)

A műszaki probléma következtében a Budapest és Gödöllő közötti helyi személyvonatok a mai napon nem közlekednek, helyettük a Budapest és Hatvan közötti személyvonatokat lehet igénybe venni. Ugyanez a helyzet a Budapest-Sülysáp személyvonatok esetében is: helyettük a szolnoki zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő békéscsabai vonatok kerülő útvonalon, Budapest-Keleti-Ferencváros-Kőbánya-Kispest-Cegléd-Szolnok érintésével és hosszabb menetidővel közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek