Már öt Volánbusz-állomáson is lehet egy automatából vonat- és buszjegyet is venni

iho   ·   2022.10.09. 09:00
00_jegyautomata

Egerben, Gödöllőn, Gyöngyösön, Hódmezővásárhelyen és Salgótarjánban is, felújított készülékből.

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket – legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében, 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbuszra érvényes díjtermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő, valamint a Budapest–Kelebia (150-es) vasútvonal pótlásában érintett autóbuszjáratokra érvényes viszonylati bérletek is megvásárolhatók a MÁV-Start jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, békéscsabai, ajkai, tatai, salgótarjáni helyi díjtermékei, valamint a szegedi együttműködésnek köszönhetően Szeged város napijegyei és bérletei is. Ezen városok díjtermékei a MÁV-Start jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megvásárolhatók.

A MÁV-Start által megrendelt 375 új jegy- és kiadó automatájából már 338 üzembe állt, amiket az összes elővárosi vonal mentén, a megyeszékhelyen és a nagyobb utasforgalmú városok vasútállomásain is használhatnak az utazók. Az új jegykiadó automaták közül 275 kártyás és készpénzes, míg 100 kizárólag bankkártyás fizetésre alkalmas, ezekből már 338 került ki, a további 37 automata telepítése várhatóan év végéig fejeződik be. Országszerte összesen már közel 516 automatából juthat évente több millió utas az eddigieknél is kényelmesebben menetjegyéhez, illetve bérletéhez a vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó kínálatból.

Már új jegy- és bérletkiadó automaták üzemelnek

  • a tatabányai–győri (1),
  • az esztergomi (2),
  • a székesfehérvári (30a),
  • a pusztaszabolcsi (40a),
  • a szobi (70),
  • a veresegyházi (71),
  • a hatvani (80a),
  • a ceglédi (100a),
  • az újszászi (120a) és
  • a lajosmizsei (142)

vasútvonal állomásain és megállóhelyein, továbbá a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, valamint Kelenföldön is. Több megyeszékhely, mint például Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok és Szeged állomásain, ezeken kívül például Dunaújváros és Zirc állomásokon is új automaták állnak az utasok rendelkezésére.

A már korábban meglévő 178 automata is megújult 2021-ben. Az elővárosi vonalakon újabb típusúakra lecserélt, de felújított eszközök új helyszínekre, jellemzően a nagy utasforgalmú vidéki állomásokra és megyeszékhelyekre, illetve a tavaly elindult Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő vasútvillamos vonalára kerültek, ahol az eladott jegyek felét automatákból vásárolták. Idén nyáron a Balaton parti forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken is összesen 37 új és felújított automata állt az utasok rendelkezésére.

Azokon az állomásokon, ahol pénztár vagy automata üzemel, csak érvényes menetjeggyel lehet a vonatokra felszállni, a vonaton menetjegy csak pótdíj váltása mellett vásárolható. A MÁV-Start interaktív térképe segítségével az utasok naprakészen tájékozódhatnak az automaták elérhetőségéről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek