Március idusára készül el a Budai fonódó

iho   ·   2016.03.10. 11:15
00kicsi

Kerek egy évig, 2015 márciuástól mostanáig tartott a lánchídi villamosalagút teljes felújítása. A tesztek sikeresek voltak, a pálya jó, zavartalanul haladhatnak rajta a sárga szerelvények március 14-étől. Jelenleg a biztosítóberendezés üzembe helyezése zajlik, ezért március 12-én, szombaton és 13-én vasárnap a 19-es villamosok a Bécsi út/Vörösvári út végállomástól csak a Batthyány térig közlekednek, külön pótlóbuszt nem indítanak, a kimaradó szakaszon a 109-es busszal lehet majd utazni.

Így kezdték egy évvel ezelőtt<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A Budai fonódó március 14-én üzemkezdettől lesz teljes: a 19-es villamosok ettől a naptól Kelenföld vasútállomás–Bécsi út/Vörösvári út között, a 41-esek Kamaraerdei Ifjúsági Park–Bécsi út/Vörösvári út között járnak, rövidül a 109-es busz is a Bogdáni úttól a Batthyány térig.

Nagy Dániel felvételén az első CAF-ot láthatjuk a Lánchíd aluljárójában

Apróbb finomítások még azért hátra vannak a budai villamoshálózaton: az Alkotás utcában, a Bartók Béla úton, a Fehérvári úton és a Villányi úton nyáron kezdenek hozzá a megállók akadálymentesítéséhez – áll a BKK sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek