Másfél milliárdos autóipari befektetés Nyíregyházán

MTI   ·   2011.10.07. 13:34

Másfél milliárd forintból építi fel új gyártócsarnokát Nyíregyházán az autók beltéri elemeinek (burkolatok, kárpitok, ajtók) gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft.

A tizenkétezer négyzetméteres csarnok építése már egy éve elkezdődött, és a tervek szerint november tizennegyedikére készülnek el a beruházással, amihez pályázati úton 283 millió forintos uniós támogatást nyert el a társaság.

A Nyíregyházán tizennégy év óta jelen lévő Eissmann telephelyén jelenleg négyszázharmincan dolgoznak, az uniós pályázattal pedig további száztizenhét új munkahely létrehozását vállalta a cég.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.