Matuzsálemek és új klasszikusok az Arénában

iho/közút   ·   2011.09.22. 13:30
faroskisvideo

Az I. nemzetközi oldtimer és youngtimer fesztiválon szigorú múzeumi légkör helyett a szervezők valóban érdekes és színes családi programokkal várják az érdeklődőket.

A kiállítás különleges apropója, hogy idén 125 éves az automobil. E jeles alkalomból többek között olyan ritkaságok lesznek láthatóak, mint a húszas évek Bugattija vagy kompresszoros Mercedese, a százévesen is többnapos túrát megjáró Opel Torpedo, az egyetlen polgári használatra készített kétéltű típus, az Amphicar, a Lada Samara itthon alig ismert gyári kabrió változata, vagy egy szovjet KRAZ teherautóból és repülőgéptörzsből összeépített monstrum. Elsőre furcsa lehet, hogy miért szerepel több nyolcvanas évekbeli típus, de a szervezők nézete szerint a meghatározó és érdekes közelmúltbéli típusok épp olyan fontosak, mint a 20. század eleji technika.



Fesztivál néven rendezik, mert betétprogramjaival több egy szokványos kiállításnál; koncerteken (például Komár László, Mystery Gang, Roy és Ádám, Alma együttes, Korda György és Balázs Klári) vehet részt, aki kilátogat és amerikai autós felvonulással, gyermekjátszóházzal, a Sportaréna előtti területen motoroskaszkadőr-show-val, távirányítósautó-versennyel is készülnek a rendezők.

A rendezvény szeptember 23. péntek és 25. vasárnap között látogatható. Bővebb információért, a pontos nyitva tartásért és a jegyárakért keressék fel a rendezvény honlapját ezen a linken.

Kapcsolódó hírek