Még egy lépéssel közelebb

iho/vasút   ·   2011.07.20. 09:33
00

Július 20-án, szerdán kezdődnek azok a nagyszabású munkák Szegeden, amelyek során a 4-es villamos pályarekonstrukcióján kívül a trolibuszok felsővezetéke, és a Glattfelder téri forgalmi sávok is megújulnak. A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt ezen részét az MTV4 Konzorcium végzi, amelynek tagjai a Magyar Aszfalt Zrt. (vezető), a Tóth T. D. Kft. és a VIV Zrt.

A 4-es villamos kecskési végállomása 2005-ben, még a delta megépülése előtt, próbafutását végző KT4-essel

A Glattfelder tér és a Tisza Lajos körút teljesen átépül, az utóbbin végig tömegközlekedési sávot különítenek el. 5452 méter villamosvágány és felsővezeték teljes cseréjét végzik el a 4-es vonalon Annakút és Tarján között. A munkálatok első fázisa a 9-es és 19-es trolibuszok felsővezetékének cseréje lesz, július 20-23. között a Bartók tértől a külső végállomásokig (Lugas utca, illetve Víztorony) pótlóbuszok járnak.

Közös tömegközlekedési (busz, villamos, troli) sáv a Kiskörúton

A 2008-ban kezdődött, és a tervek szerint idén befejezendő fejlesztési program a jelen állás szerint már majdnem egy éves csúszásban van. A munkák időjárás okozta csúszásain kívül (főleg a 2010-es téli időszakban) kötbérezés, pereskedéssel fenyegetés is előfordult, a jelenlegi állapot szerint 2012-ben, az új villamosok és trolibuszok forgalomba állásakor tekinthetjük a projektet befejezettnek.

A tarjáni végállomás (fotók: Óvári Péter)

Kapcsolódó hírek